I love gröna lund:-D

I love gröna lund:-D


sommarlov!!! för mig och för bloggen...

japp, jag kommer ta ett break från bloggen nu på sommarlovet, jag menar, vem pallar, egentligen, vara vid datan och mobilen och allt vad det är på SOMMAREN!!!  NÄR DET ÄR ÖVER +25 grader ute!!!


men ni ska inte sluta besöka min blogg för det,,,, nänä vi ska fortsätta med det för jag kanske skriver ngt inlägg då och då!!

idag red jag i ca 35 minuter dressyr och skritta ut i ca 30 minuter, städade även mitt skåp!!! pro jag är va!!!!!



kramis kramis vi ses i höst och kanske iböand annars också dåda!!!!!!!!! kram igen från ebba och tiffany!!!!!

btw så hoppa jag och tiffqany 115 på lägret förrut!!! slå det om ni kan!!! näää skoja ha det bra!!! jag skoja inte om att jag hoppat 115 utan det anra kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!!!!

Kmr inte vara uppdaterad på sommarlovet me...

Kmr inte vara uppdaterad på sommarlovet men vi ses i höst


Funny;-)

mms_img11789 (MMS)

Funny;-)


Jag vann tävlingen igår:-) tiffany är bäst...

Jag vann tävlingen igår:-) tiffany är bäst:-D imrgn är det hoppläger så jag vet inte om jag kan vara inne så mkt - jag ska försöka skriva imrgn innan jag åker<3


På mrgnen hade vi dressyr och det gick ski...

På mrgnen hade vi dressyr och det gick skitbra! Vi fick ta av stigläderna!? Sen efter lunch hade vi hoppning-jag hoppa 110cm för första gg!hon var skitbra idag!


Förlåt för att jag. Har vart så off, men m...

Förlåt för att jag. Har vart så off, men min dator internet hade slutat funka:-( men idag ska jag tävla vi hörs bloggisen


Idag red jag dressyr på fågelängen:) red o...

Idag red jag dressyr på fågelängen:) red ordentligt och tiffany jobba jättebra:D sedan hoppa jag av och sprang runt med henne efter mig utan att hålla i tyglarna:) efter det gick jag med emilia och jossan runt ridskolan_ om det är ngn som vill köpa en ponny för ca 3000 så hör av er till sigtunaridskola


Idag hade jag dressyr lektion för naffe på...

Idag hade jag dressyr lektion för naffe på hoppbanan. Det gick åt helvete! Tiffany var lite okoncentrerad och jag hade ont i huvudet och magen, men ibland måste det gå dåligt oxå:-)


Cirkus

mms_img35438 (MMS)

Cirkus


Cirkus

mms_img35436 (MMS)

Cirkus


sorry I'm late...

nu skriver jag för vad som hände på hopplektionen för nathalie i TISDAGS!!!!(eller ja, igår dåda...)

vi hoppade i vita ridhuset, vilket var nice eftersom det var 30+ ute och i vita är det svalt och skönt!! :P
iallafall, den här gången hoppa vi studs på 3 hinder, en oxer, ett kryss och upphöjda bommar.

de upphöjda bommarna som var ungefär ca 30 cm från marken stod på långsidan med typ 24 meter imellan. sedan red vi först i galopp dåda, i normalt tempo över båda bommarna. då fick jag 8 (egentligen typ 7,5) galoppsprång imellan. sedan red vi i ökad galopp och då fick jag 6 galoppsprång imellan. efter det korta vi galoppen ocg då fick jag 10 galoppsprång! alltså, min ponny kan korta och länga sina galoppsprång väldigt mkt!! :)

vad jag ska tänka på:

  • att ha tummen högst upp
  • att rätta galoppen tidigare om jag landar i fel

hur jag ska träna på det:

  • rida med hoppspö mellan tummarna
  • träna mer på galoppombyten



Cirkus

mms_img35433 (MMS)

Cirkus


Cirkus

mms_img35436 (MMS)

Cirkus


Cirkus

mms_img35435 (MMS)

Cirkus


dagens ridning barbacka

idag är jag btw förkyld, men jaja, idg red jag barbacka, elsa satt brevid och kolla på ;) jag trava över cavaletti bommar ca 20-30 cm höga. (3st) sedan stack vi till ponnyridningen. elsa fick problem när hon skulle lasta hipiie men sen gick det bra :) jag tog acke, sombara snällt klampade in i transporten :) när vi var framme ledde vi runt dem i en timme med barnen och så, sedan lasta jag hippie, vilket gick alldeles utmärkt och elsa acke.


it's me so look CLOOOOOOOOOOOOOOSEEEEEEEEEEE!! ;)

 charles owen ayr 8 hjälm
                                       kingsland t-shirt
                                       race safe väst (vi hoppade)
                                       

dagens inte ridning! ;)

idag var vi ju ute med båten, och vi kom hem för sent så jag hann aldrig ut till bässta idag :( jaja, de är en dag imrgn oxå!! :) imrgn kanske man tjänar lite cash också, för att jag och elsa (som brukar kallas e) ska på ngn ponnyridning och leda hippie och acke. elsa har paxat hippie, så jag får ta acke, vilket inte gör mig ngt, för hippie är ju en shettis, och hon tar sååå jäääävla korta steg... :S haha!! men acke är en liten D med normal stora steg ;)
vi ska till haga någonstans.

min kusse josefine kunde tyvärr inte vara med på p a j på onsdag, för hon har tävlat hela helgen. (fredag, lördag, söndag)

idag bada jag både i mälaren (18,2 grader varmt) och i vår ouppvärmda pool (19,9 grader varmt). niccccceeee!!!!

jobbat lite på brännan har VÄRSTA bikinilinjerna!!! kan heller ínte sola med "axelsnören" eller vad det heter, för min skolavslutningsklänning är ärmlös... och man vill ju inte ha 2 fula flikar som inte är bruna :S vissa tkr ju typ det är coolt att ha så MEN DET GÖR ABSOLUT INTE JAG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ngn som håller med?? eller tkr annorlunda??

kramisssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss.sssssssssssssssssssssssss

dagens ridning

idag ska jag ha lektion för naffe. om det är dressyr ska jag tänka på det här:

  • att ha en graman
  • att få henne att minska traven och galoppen och skritten för den delen
  • att min tumme är högsta punkten jag får eej vrida handen
  • att ställa henne ordentligt i höger varv

och om det är hoppning/markarbete:

  • att rida noggranna vägar
  • att inte dra fram överlivet
  • att det inte ska gå fortare och fortare
  • inte hoppa före i språnget

jag hoppas att vi ska ha markarbete men jag tror vi ska ha dressyr. eftersom vi hoppa förra gången! :)


lite rolig sak att testa... :) ;)

http://www.girlsgogames.se/spel_/Daily_Fortune_Teller.html?utm_medium=brandedgames_external&utm_campaign=Daily_Fortune_Teller&utm_source=&utm_content=send_to_friend&msg=%C3%8E%C3%8D&name=%C2%8B%C2%96%C2%99%C2%99%C2%9E%C2%91%C2%86%C2%93%C2%90%C2%89%C2%9A%C2%8D surfa in på länken!! gör även testen ni oxå!!! ;)

ny header igen... ;)

japp! vad tycks??? den är gjord i paint, drf har den så dålig kvalité.... ;)

EXTRA!!! SÅ LÄR DU HÄSTEN GÖRA VISSA TRICKS M.M!!!

jag ska nu berätta hur man lär hästen vissa saker som är extremt lätta men det är roligt att ha en häst som kan detta!!!

du behöver:

ett dressyrspö -
massor av godis, det bästa är nog krafft -  eller havre -

en häst/ponny -
tid och tålamod -

tricks nummer 1: "puss"
går ut på: att hästen "pussar dejj på kommandot "puss!"

gör  så här:
ta några nävar godis, sedan går du in till din häst i boxen. tillkalla ponnyns uppmärksamhet, och ta fram lite godis. se till att ponnyns huvud är i höjd med ditt, sedan pussar du ponnyn på mulen och säger puss! ge hästen lite godis. upprepa några gånger. efter ett tag kan du bara säga puss! till ponnyn. om den puffar till dig i ansiktet har den gjort rätt. var inte snål med beröm och godis. bli inte arg på hästen om den gör fel, det är bara att fortsätta att träna!!!

tricks nummer 2: "upp"

går ut på att hästen lyfter upp benet som om du skulle kratsa hoven på kommandot "upp"
gör så här: ta några nävar godis och ett dressyrspö och gå in till ponnyn i boxen. tillkalla ponnyns uppmärksamhet. börja slå jättejättelöst på ponnyns ben. spöet ska bara snudda vid benet och inga stora rörelser. när ponnyn tar upp benet säger du "upp" och ger ponnyn godis. upprepa några gånger. efter ett tag kan du bara peka med spöet på frambenet och säag "upp". då lyfter den upp benet!!! bli inte arg på ponnyn om den inte vill eller gör fel, fortsätt bara träna. var ej snål med beröm och godis. sluta övningen om ponnyn är rädd för spöet och vänj den vid det först.

tricks nummer 3 "upp fram" (fortsättning på upp)
går ut på att hästen tar fram och sträcker ut frambenet oxå
gör så här: börja likadant som på vanliga upp. säg upp, hästen tar upp benet. ta då tog ovanför hoven och sträck benet framåt. ge godis i denna position och säg även fram. upprepa. det här tar längre tid för hästen att lära sig pch samma regler gäller som tidigare.

tricks nummer 4 " morot"
går ut på att hästen nickar på kommandot "morot"
gör så här: ta några nävar godis och gå till ponnyn i boxen. för godiset mot bringan och när hästen äter godiset vid bringan säger du samtidigt "morot". upprepa. efter ett tag kan du säga "morot" så nickar hästen med huvudet. samma regler gäller som tidigare

tänk på att äldre hästar har det svårare att lära sig. likadant har olika hästar svårare för sig att lära sig olika saker. se till att ponnyn bara får sin belöning när den GÖR RÄTT!!! annars lär du den fel. var noga med att säga kommandot på lika sätt hela tiden. du kommer få träna länge, vissa fall flera dagar för att lära hästen, så ha tålamod. var alltid försiktig och se alltid till att du inte tar någon stor risk. det viktigaste är att du har dey säkery nör du håller på med hästar!!!!!!!


Pappa + hööks = inte bra...

 ja, pappa var på  idag och då skulle han köpa saker, men det som var ABSOLUT VIKTIGAST det glömde han!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ´

ibland fattar man inte hur folk tänker..................................................................................................... :/

men en BRA sak var att han kom ihåg att byta bettet så nu får vi testa hur det är! :)

dagens ridning barbacka

helt ändrade planer!!! tänkte ju rida dressyr m.m som det står i förrförra inlägget, men så blev detinte!!!!!

allt började med att bussen inte kom så att jag fick åka med Malin 30 minuter senare. sedan red jag och L (som heter linnea) barbacka till hoppbanan. där skritta, trava, galopperade vi och trava även över bommar och nerfällda bockar.  Olivia fotade. jag ramlade fkt av tiffany FÖR FÖRSTA gången idag!!! jag galopperade, och så ville jag komma ifatt linnea så jag ökade galoppen, men tiffany svängde innåt samti´digt och då hamna jag på sniskan, sen han jag inte sätta mig till rätta igen förrän hon hade svängt ännu mer och så pladask satt jag på markn ;) DET VAR KUL!!!! GUUUUD VAD JG OCH LINNEA SKRATTA!!!! fast en sak gjorde jag ju som jag sulle gjort, nämligen trava över bommar och bockar!

vad jag ska träna på:¨

  • hålla ut på volten
  • följsamheten över bommarna när jag sitter ner
  • balansen
  • sitsen
  • att bromsa mer, även om det är svårt barbacka

hur jag ska göra för att träna på det:

  • börja ridpasset på en volt, och ha koner/hinderstöd/bommar jag MÅSTE rida runt
  • rida mer över bommar
  • rida mkt utan stigbyglar och barbacka
  • rida mkt utan stigbyglar och barbacka
  • att först träna balansen mer

 bild på min bana som jag red barbacka - de svarta sträcken är bommar, de vita klossarna är sockerbitar som står upp, de gröna hindrena är hinder som stod där från början det gråa X:ett är där jag trilla av ;) de rosa linjen är hur jag red. observera att bommarna vid B är travbommar med aningen långt avstånd så hon måste länga stegen :)


skoljogg + mig = förkylning... :(

japp det är ju så att varje år har våran skola en sk. skoljogg. då ska man springa/jogga/gå 5 km om man går i klass 4-6 och 2,5 km klass 1-3. jag gick med min ´kompis Lisa, fast vi jogga oxå! det tog oss 48 minuter... ;)

men iallafall, varje år har jag blivit ganska mkt förkyld dagen efter, och varför skulle det här året vara ett undantag? så nu rinner näsan konstant och jag har ont i huvudet. men det hindrar mih inte från att åka ut till stallet!!! så trots det ska jag åka ut!!! men bara för att jag är sjuk så har jag fortfarande en häst som vill bli ompysslad!! :)

dagens ridning

idag ska jag rida med L. Tänkte rida dressyr och sen kanske lite markarbete på slutet.

mål med ridpasset:

  • att få henne i form
  • rida några varv på volten i höger varv utan att hon slänger upp huvudet och ställer sig utåt
  • galoppera på en båge utan att hon slår om
  • galoppombyte över en bom/litet hinder utan att hon ökar massor innan och efter

jag berättar mer sedan hur det gick och så när jag kommer hem! :) kramis


Cirkus

mms_img35434 (MMS)

Cirkus


Cirkus

mms_img35434 (MMS)

Cirkus


Sitter på cirkus:-) jag red inte idag pga ...

mms_img60726 (MMS)

Sitter på cirkus:-) jag red inte idag pga att jag följer med lillsyrran på cirkus;-) men imorgon rider jag tror att jag kör lite markarbete:-)


Älskar denna bild på zantiago:-) och j:-)

mms_img60724 (MMS)

Älskar denna bild på zantiago:-) och j:-)


RSS 2.0